Een muizenval kan ervoor zorgen dat de muizen in de ruimte waarin hij staat bestreden kunnen worden. We praten hier dan wel over enkele muizen.

U kunt gebruik maken van zowel diervriendelijke als niet-diervriendelijke muizenvallen. Dat wil zeggen dat de diervriendelijke muizenval de muis laat leven en u deze uit kunt zetten.

Daarbij moet wel aangegeven worden dat bij het uitzetten van muizen u de muis ver van de ‘vangplek’ moet uitzetten. Een muis kan namelijk gemakkelijk de weg terug vinden.

Bij een niet-diervriendelijke val is het de bedoeling dat de muis gedood wordt. Dit gebeurt alleen niet altijd als de muis op een verkeerde manier in de val terecht komt.

WAAROM EEN MUIZENVAL KOPEN?

De gezondheidsrisico’s van een muizenplaag mogen niet onderschat worden. Slechts één muis legt gemiddeld 72 keutels per uur, en verspreidt urine door uw hele huis of bedrijfspand.

Bij contact met voedsel ontstaat bovendien direct het gevaar op voedselvergiftiging door de E. coli of Salmonella bacterie. Ook veroorzaakt het vuil van de muis (permanente!) allergieën. Reden genoeg om te investeren in goede muizenvallen.

Voor meer informatie bezoek: https://www.ongediertewinkel.nl/muizen-bestrijden/muizenvallen.html

Leave a Comment