Het is al lage tijd door de Arbowet en verzekeraars verplicht gesteld om alle mensen die met een heftruck werken een inhoudelijke goede instructie te laten volgen. Een heftruck certificaat is niets anders dan een bewijsje van het volgen. Het geeft niet aan of de inhoud van de gevolgde heftruckcursus voldoende is. Daarmee raden we jou aan enkel in zee te gaan met bedrijven die professionele cursussen aanbieden. Het is van groot belang dan onervaren en ervaren mensen op de hoogte zijn van gevaarlijke situaties en hoe ze deze kunnen voorkomen of goed kunnen overzien.

– Je kan efficiënt omgaan met een heftruck.

– Je hebt inzicht in de risico’s die kunnen ontstaan

– Je weet wat eventuele (schade) gevolgen kunnen zijn

– Je ziet gevaren aankomen en kan ze voorkomen

– Je hanteert veilige werkmanieren

– Je werkt preventief door de kennis over schade en ongevallen

Voordelen van een geldig certificaat:

– Je kan veilig werken

– Je kan efficiënt werken

– Je bent goed inzetbaar voor je werkgever door jouw kennis en werk

– Je voldoet aan de wettelijke gestelde veiligheidseisen

– Je voorkomt ongelukken en verkleint risico’s

– Je hebt controle over het werken met een heftruck

OP DE ARBEIDSMARKT MET EEN HEFTRUCK CERTIFICAAT

Qua beroepen kan je kijken in de logistieke hoek van de arbeidsmarkt. Een betrouwbare en vakbekwame heftruckchauffeur kan zeer wenselijk zijn. Maar ook zou je kunnen zoeken op de woorden: magazijn medewerker of orderpicker. Heb jij een heftruck certificaat op jouw CV staan, dan is het verstandig om deze wel up to date houden. Gemiddeld gezien zou elk heftruck certificaat iedere vijf jaar vernieuwd moeten worden.

 

Leave a Comment